Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Aktív pihenés, szabadidő linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Kerékpártúra - MSZA [5. oldal]
részletek »

Aktív pihenés, szabadidő képes leírás: Kerékpártúra - MSZA [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: aktivpihenes.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 131 db
Kerékpártúra Budapest-Vác-Szob

Kerékpártúra Budapest-Vác-Szob

Az útvonal jobbára a Duna mellett halad, így gyakran élvezhetjük a folyam látványát, betekinthetünk a szigetek és az ártéri erdők élővilágába. A kerékpárút többször érinti a Duna-Ipoly Nemzeti Park területét, ahol számos természeti látnivalóban gyönyörködhetünk. A természeti értékeken túl figyelmet érdemelnek a terület kulturális és történelmi emlékei is, így például Vácott a vármaradványok, a barokk templomok, a "Memento Mori" kriptakiállítás, Verőcén a Gorka, Zebegényben a Szőnyi István emlkmúzeum.

Kerékpártúrák a Balatonnál, Kis-Balatonnál, Hévíz és Zalakaros környékén

Kerékpártúrák a Balatonnál, Kis-Balatonnál, Hévíz és Zalakaros környékén

Kerékpárkölcsönzési és kerékpáros túrázási lehetőség a Balatonnál, a Kis-Balatonnál, Hévízen és Zalakaros környékén. Legyél kezdő bringás, vagy profi országútis, tarts velünk! Kölcsönzőinkben kifogástalan állapotú Merida túrakerékpárokat találsz, és vezetett túráinkon is részt vehetsz. Kölcsönzőinket megtalálod Zalakaroson, Bükön, Hévízen szállodákban, és a hévízi Tour Informban. Bringázz velünk! A Yanko's Bike Team - Versenyzők, volt versenyzők, a kerékpározás szerelmesei, akik számos országúti kerékpárversenyen vettünk már részt és felfedeztük a túrázás örömeit is. Mindez a tapasztalat hozzájárult ahhoz, hogy megismerjük ezt a sportot és az azt űzők elvárásait. Legyél kezdő vagy tapasztalt kerékpáros, ha a lehető legjobb körülmények közt szeretnél hódolni kedvenc sportodnak, a Yanko?s Bike Team keretében profitálni fogsz a legjobb szakmai tanácsokból. Csatlakozz hozzánk és fedezd fel a Balaton mellett, az ország dél-nyugati részének romantikus útjait: Hévízt, Zalakarost, a Kis-Balatont, minőségi Merida kerékpárokkal, tapasztalt túravezetőkkel, edzővel.

Kerékpártúrák a Fertő tó körül

Kerékpártúrák a Fertő tó körül

A kerékpározás szerelmesei nagyszerű kerékpár utakat találhatnak a Fertő tó körül, melyeket a térképek is viszonylag jól jelölnek. Gyakorlatilag a Fertő tavat végig ezeken kerülhetik meg. Akik nem csak sportteljesítményre vágynak, vagy nem igazán gyakorlott kerékpár-túrázók, azoknak bátran ajánljuk szolgáltatásainkat. Szakvezetőink nem csak a természeti szépségeket és értékeket mutatják be, hanem a kerékpár szervizelését esetleg a szervizbe való elszállítását is vállalják. A bátrabbaknak "extrém" erdei túrákat is szervezünk és vezetünk. Iskolai csoportoknak kerékpáros tábort, baráti társaságoknak több napos túrák lebonyolítását is vállaljuk.

Kézműves-íjász-nomád tábor

Kézműves-íjász-nomád tábor

A Kőszegi-hegység lábánál fekvő MARTON-SZÁLLÁS várja azokat a kalandvágyó fiatalokat, akik szívesen megismerkednének a honfoglaló magyarság életével és kultúrájával. A tábor programjában szerepel íjászat, honfoglalás kori kézművesség, lovasíjász bemutató. Megtanuljuk gondozni a lovakat, valamint lovaglási lehetőséget biztosítunk. Mindezt közvetlenül a természetben!

Kitesurf

Kitesurf

A Kite sportot Magyarországon minden évszakban lehet művelni. Nyáron vízen mint Kite-surf, Télen havon sí-vel és snowboard-al, tavasszal és ősszel füvön buggy-val (három kerekű homokfutó kis kocsi) és landboard-al (terepgördeszka), ezen felül lehet még használni jégen korcsolyával, vagy füvön gyepsível, illetve vízen katamaránnal. A tanuló attól függően mikor kezdi a tanfolyamot (melyik évszakban), havon ,füvön, vagy vízen részesül oktatásban. A tanfolyamok hétvégén (nyáron hétköznap is) zajlanak, szárazföldön Budapesten, vízen Siófok széplak-felsőn. Mivel a sport szélhez kötött, így a tanuló bármelyik hétvégén vehet órákat (a tanfolyamot 4 hónap alatt le kell járni) amikor szél és oktatás van. A tanulókat az egyesület email-ben vagy sms-ben értesíti az időpontokról és a helyszínekről. Helyszín: a főoldalon értesülsz az aktuális helyszínekről.

Középkori templomtúra a Balaton körül

Középkori templomtúra a Balaton körül

Történelmi túra a Balaton-felvidéken, mely hazánk államalapításától a török korig tartó fényes időszakának megmaradt emlékeit keresi föl a teljesség igénye nélkül. E terület a középkorban sűrűn lakott hely volt, melyből mára már csak néhány település maradt meg. Pár közülük odébb költözött, egy részük megsemmisült. De nyomaik megmaradtak, elsősorban az erősebbre épített kő-templomok maradványai formájában. A túra csupán ízelítőt ad a táj szépségéből, érékeiből. Akinek van kedve még keresgélhet bátran, hiszen találhat sok szép romot e környéken.

Lake Tisza

Lake Tisza

Nagyon téved, aki azt hiszi, hogy a Tisza-tó is a legtöbb víztározó egyszerű struktúráját követi. A Tisza-tó zegzugos csatornák, nádasok, surranók, elhagyott holtágak, élő vízfolyások, széles vízfelületek és ártéri erdők váltakozásával minden bizonnyal a legváltozatosabb magyarországi vízitúrás paradicsom. A vízfelületet milliónyi nádas, gyékényes terület és színes virágú mocsári növénytársulások tarkítják. A folyószabályozás előtti időket megidéző mozaikos felépítésű területet számtalan sziget szabdalja, így teremtve kedvező életfeltételeket a száznál is több madárfajnak. A vízinövények területfoglalása miatt nemcsak hónapról-hónapra, de évről évre is más képét mutatja a Tisza-tó.

Lovaglás - Bátor Lovasiskola

Lovaglás - Bátor Lovasiskola

Lovasiskola bármilyen korosztály részére. Minden gyerek álma, hogy egyszer részt vegyen egy túralovagláson egy gyönyörű tájon, egy mezőn, vagy bármilyen helyen. Ha szeretné Ön is egy kellemes, mégis sportos kikapcsolódást a hétvégére, akkor jöjjön el egy túralovaglásra, vagy vegyen részt előtte lovas oktatásunkon, ha még új dolog Ön számára a lovaglás!

Lovastúra a Mátai Ménessel

Lovastúra a Mátai Ménessel

A Hortus Naturae Hotels hortobágyi szállodájának közvetlen szomszédságában van a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Közhasznú Társaság Mátai Ménese. Csillagtúra, a Hortobágyi Nemzeti Park legszebb területein, napi 40 kilométer lovagolással. Vendégeink, minden este szállodánkban alszanak, a túra teljes hossza 240 km. Ez a lovastúra gyakorlott lovasok részére ajánlott, a kevésbé gyakorlott lovasok lovas kocsin tehetik meg ugyanezt a túrát. A lovastúra résztvevőinek napközben - igény szerint - pikniket rendezünk. A lovaglás módja: angol. Túra-terepviszonyok: sík túra. A Mátai Ménesből indulnak, és este ide térnek vissza a Hortus Naturae Hotels vendégei.

Hirdetés
Lovastúra Sarlóspusztán

Lovastúra Sarlóspusztán

Az egyhetes lovastúrát a Kiskunságban az Árpád-Haus Bt. és a Sarlóspuszta Kft. közösen bonyolítja le. A túra kiindulópontja a Sarlóspuszta Club Hotel, a Kiskunsági Nemzeti Park kapujában. Sarlóspusztán 3 különböző istálló 45 lónak ad helyet jártatógéppel és fedett lovardával.

Lovastúra-naptár

Lovastúra-naptár

Lovastúra-naptár Lovastúrák az ország egész területén. Lovardák Magyarországon egész területén.: - Bólyi Csemete Lovasiskola és Gyógylovas Vendégház - Equital Lovasudvar és Wellnesspanzió - Ópusztaszeri Akhal Teke Ménes ... ... ..

Lovastúrák Sajómercsén

Lovastúrák Sajómercsén

Érsek Uvar vendégházak - Sajómercse. Összkomfortos apartmanok egy patinás falusi portán, íjászpálya, kerékpárbérlés, lovaglás kazak és hucul lovakon. A tavaszi túráink időben és távolságban a nyáriaknál valamivel rövidebbek, leghamarabb a világossággal kezdődnek és sötétedés előtt mindenképp beérünk a faluba, mert estére azért még nagyon le tud hűlni a levegő. Bár Mercse mikroklímája alapvetően száraz-hűvös, kisebb csapadékhullás, szél vagy akár csendes havazás bármikor előfordulhat. Amennyiben a túrázók egyetértenek az ilyesmi még nem akadály, a túrát indítjuk. Hasonló időjárás a túra alatt is bármikor bekövetkezhet, ezért kérjük, hogy mindenki olvassa el a Szükségesek rovatot is!

Mátrai sziklamászás

Mátrai sziklamászás

A Mátrában 15-20 m magas andezit sziklákon tehetjük próbára képességeinket, bátorságunkat. A sziklamászás tapasztalt, szikla- és hegymászásban járatos személyek biztosítása, felügyelete mellett történik. A szükséges felszerelést biztosítjuk, végig kötélbiztosítást alkalmazunk! A nap során ismertetésre kerülnek a sziklamászás fortélyai. Megismerkedhetünk az alapvető csomókkal, a biztosítás, ereszkedés mikéntjével, valamint természetesen magával a sziklamászás technikájával. Igény szerint kipróbálhatnak egy új extrém sportot, a slacklinet, ami nem más, mint egy, a földközelben kifeszített hevederen történő egyensúlyozás, kötéltánc. A program túrával is kiegészíthető.

Mi is ez a kite-szörf?

Mi is ez a kite-szörf?

Mi is ez a kite-szörf? Sokak számára semmit nem mond ez a név. Magyar fordítása igazából még nincs és valószínűleg nem is nagyon lesz. Talán sárkányszörf vagy valami ilyesmi lehetne. Hogyan is kell ezt elképzelni? Mindenki látott már vízisíelőt vagy wake-boardost, ahogy száguld a vízen, kötélpályán vagy valami vízi jármű mögött. Ezt is valahogy így kell elképzelni, de a motor itt nem más, mint maga az ernyőnk, ami egy szárnyra hasonlít és így is viselkedik, repül! De ez még nem jelentene semmit magában, emellett óriási húzóerőt is generál, ami vontat minket a hullámok hátán viszonylag kis szélben is.

Mizsei Lovas Tanya

Mizsei Lovas Tanya

Lajosmizse felől a Ceglédi úton haladva a Mizsei lovastanya tábla jelzi, hogy közeledtek úticélotok felé. A párszáz méteres földút megtétele után a második kovácsoltvas kapu mögött feltárul egy másik világ. Közel ötvenhektáros területen elterülő, családias hangulatú tanya vár benneteket. Már az első pillanatban kutyák köszöntenek, és ahogy egyre beljebb haladtok, körbevesz benneteket a csend, a zöld friss illata, és a szabadon élő állatok - lovak, kutyák, macskák, csüngőhasú malacok, törpe pónik, csacsik és Pizsi, a bárány - nyugodt hangulata.

Moby Dick Búvárközpont

Moby Dick Búvárközpont

A Moby-Dick Búvárközpont 1995-ben alakult, így az elmúlt 14 év alatt méltán vált az egyik legnépszerűbb és legjelentősebb magyar búváriskolává, melyet a több ezer nálunk végzett hobbybúvár és időközben búvároktatóvá vált kolléga megelégedése igazol. 'Válaszd mélyen is a magas színvonalat' - tartjuk szlogenünknek, hiszen mind a mai napig számunkra a legfontosabb a természet és a tenger tisztelete mellett a nálunk tanuló búvároknak egyéni igényeikhez igazodva minél többet, minél biztonságosabban megmutatni e csodálatos világból! E fantasztikus világ, mely hihetetlenül színes és élmény dús, mely a technika fejlődésének köszönhetően mára már az egyik legkönnyebben megtanulható és legbiztonságosabban művelhető technikai sporttá vált. Búvárközpontunk a kezdőtől a professzionális szintig képez hobbi - sport és technikai búvárokat illetve segítséget nyújtunk az összes búvárkodáshoz szükséges egyéb szolgáltatásokban is!

MSZA-MSZSZ szörftáborok

MSZA-MSZSZ szörftáborok

Olimpiai válogatottak, és minden segítségre elszánt, tapasztalt szörfoktatók. Felszerelés: a Fanatic és a North Sails jóvoltából a legmodernebb tanuló és haladó felszerelések állnak rendelkezésünkre, valamint szörf ruházat, és kiegészítők. A fél-profik számára pedig az egyesület garantál versenyfelszereléseket. A tábor idejére MINDEN FELSZERELÉS BIZTOSÍTOTT! A könnyebb tanulás és nagyobb biztonság érdekében motorcsónak és szakképzett oktatók, edzők állnak rendelkezésre.

Tuti menü