Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Aktív pihenés, szabadidő linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Kitesurf - PannonBike [5. oldal]
részletek »

Aktív pihenés, szabadidő képes leírás: Kitesurf - PannonBike [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: aktivpihenes.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 124 db
Kitesurf

Kitesurf

A Kite sportot Magyarországon minden évszakban lehet művelni. Nyáron vízen mint Kite-surf, Télen havon sí-vel és snowboard-al, tavasszal és ősszel füvön buggy-val (három kerekű homokfutó kis kocsi) és landboard-al (terepgördeszka), ezen felül lehet még használni jégen korcsolyával, vagy füvön gyepsível, illetve vízen katamaránnal. A tanuló attól függően mikor kezdi a tanfolyamot (melyik évszakban), havon ,füvön, vagy vízen részesül oktatásban. A tanfolyamok hétvégén (nyáron hétköznap is) zajlanak, szárazföldön Budapesten, vízen Siófok széplak-felsőn. Mivel a sport szélhez kötött, így a tanuló bármelyik hétvégén vehet órákat (a tanfolyamot 4 hónap alatt le kell járni) amikor szél és oktatás van. A tanulókat az egyesület email-ben vagy sms-ben értesíti az időpontokról és a helyszínekről. Helyszín: a főoldalon értesülsz az aktuális helyszínekről.

Középkori templomtúra a Balaton körül

Középkori templomtúra a Balaton körül

Történelmi túra a Balaton-felvidéken, mely hazánk államalapításától a török korig tartó fényes időszakának megmaradt emlékeit keresi föl a teljesség igénye nélkül. E terület a középkorban sűrűn lakott hely volt, melyből mára már csak néhány település maradt meg. Pár közülük odébb költözött, egy részük megsemmisült. De nyomaik megmaradtak, elsősorban az erősebbre épített kő-templomok maradványai formájában. A túra csupán ízelítőt ad a táj szépségéből, érékeiből. Akinek van kedve még keresgélhet bátran, hiszen találhat sok szép romot e környéken.

Lake Tisza

Lake Tisza

Nagyon téved, aki azt hiszi, hogy a Tisza-tó is a legtöbb víztározó egyszerű struktúráját követi. A Tisza-tó zegzugos csatornák, nádasok, surranók, elhagyott holtágak, élő vízfolyások, széles vízfelületek és ártéri erdők váltakozásával minden bizonnyal a legváltozatosabb magyarországi vízitúrás paradicsom. A vízfelületet milliónyi nádas, gyékényes terület és színes virágú mocsári növénytársulások tarkítják. A folyószabályozás előtti időket megidéző mozaikos felépítésű területet számtalan sziget szabdalja, így teremtve kedvező életfeltételeket a száznál is több madárfajnak. A vízinövények területfoglalása miatt nemcsak hónapról-hónapra, de évről évre is más képét mutatja a Tisza-tó.

Lovaglás - Bátor Lovasiskola

Lovaglás - Bátor Lovasiskola

Lovasiskola bármilyen korosztály részére. Minden gyerek álma, hogy egyszer részt vegyen egy túralovagláson egy gyönyörű tájon, egy mezőn, vagy bármilyen helyen. Ha szeretné Ön is egy kellemes, mégis sportos kikapcsolódást a hétvégére, akkor jöjjön el egy túralovaglásra, vagy vegyen részt előtte lovas oktatásunkon, ha még új dolog Ön számára a lovaglás!

Lovastúra a Mátai Ménessel

Lovastúra a Mátai Ménessel

A Hortus Naturae Hotels hortobágyi szállodájának közvetlen szomszédságában van a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Közhasznú Társaság Mátai Ménese. Csillagtúra, a Hortobágyi Nemzeti Park legszebb területein, napi 40 kilométer lovagolással. Vendégeink, minden este szállodánkban alszanak, a túra teljes hossza 240 km. Ez a lovastúra gyakorlott lovasok részére ajánlott, a kevésbé gyakorlott lovasok lovas kocsin tehetik meg ugyanezt a túrát. A lovastúra résztvevőinek napközben - igény szerint - pikniket rendezünk. A lovaglás módja: angol. Túra-terepviszonyok: sík túra. A Mátai Ménesből indulnak, és este ide térnek vissza a Hortus Naturae Hotels vendégei.

Hirdetés
Lovastúra Sarlóspusztán

Lovastúra Sarlóspusztán

Az egyhetes lovastúrát a Kiskunságban az Árpád-Haus Bt. és a Sarlóspuszta Kft. közösen bonyolítja le. A túra kiindulópontja a Sarlóspuszta Club Hotel, a Kiskunsági Nemzeti Park kapujában. Sarlóspusztán 3 különböző istálló 45 lónak ad helyet jártatógéppel és fedett lovardával.

Lovastúra-naptár

Lovastúra-naptár

Lovastúra-naptár Lovastúrák az ország egész területén. Lovardák Magyarországon egész területén.: - Bólyi Csemete Lovasiskola és Gyógylovas Vendégház - Equital Lovasudvar és Wellnesspanzió - Ópusztaszeri Akhal Teke Ménes ... ... ..

Lovastúrák Sajómercsén

Lovastúrák Sajómercsén

Érsek Uvar vendégházak - Sajómercse. Összkomfortos apartmanok egy patinás falusi portán, íjászpálya, kerékpárbérlés, lovaglás kazak és hucul lovakon. A tavaszi túráink időben és távolságban a nyáriaknál valamivel rövidebbek, leghamarabb a világossággal kezdődnek és sötétedés előtt mindenképp beérünk a faluba, mert estére azért még nagyon le tud hűlni a levegő. Bár Mercse mikroklímája alapvetően száraz-hűvös, kisebb csapadékhullás, szél vagy akár csendes havazás bármikor előfordulhat. Amennyiben a túrázók egyetértenek az ilyesmi még nem akadály, a túrát indítjuk. Hasonló időjárás a túra alatt is bármikor bekövetkezhet, ezért kérjük, hogy mindenki olvassa el a Szükségesek rovatot is!

Mátrai sziklamászás

Mátrai sziklamászás

A Mátrában 15-20 m magas andezit sziklákon tehetjük próbára képességeinket, bátorságunkat. A sziklamászás tapasztalt, szikla- és hegymászásban járatos személyek biztosítása, felügyelete mellett történik. A szükséges felszerelést biztosítjuk, végig kötélbiztosítást alkalmazunk! A nap során ismertetésre kerülnek a sziklamászás fortélyai. Megismerkedhetünk az alapvető csomókkal, a biztosítás, ereszkedés mikéntjével, valamint természetesen magával a sziklamászás technikájával. Igény szerint kipróbálhatnak egy új extrém sportot, a slacklinet, ami nem más, mint egy, a földközelben kifeszített hevederen történő egyensúlyozás, kötéltánc. A program túrával is kiegészíthető.

Hirdetés
Mi is ez a kite-szörf?

Mi is ez a kite-szörf?

Mi is ez a kite-szörf? Sokak számára semmit nem mond ez a név. Magyar fordítása igazából még nincs és valószínűleg nem is nagyon lesz. Talán sárkányszörf vagy valami ilyesmi lehetne. Hogyan is kell ezt elképzelni? Mindenki látott már vízisíelőt vagy wake-boardost, ahogy száguld a vízen, kötélpályán vagy valami vízi jármű mögött. Ezt is valahogy így kell elképzelni, de a motor itt nem más, mint maga az ernyőnk, ami egy szárnyra hasonlít és így is viselkedik, repül! De ez még nem jelentene semmit magában, emellett óriási húzóerőt is generál, ami vontat minket a hullámok hátán viszonylag kis szélben is.

Mizsei Lovas Tanya

Mizsei Lovas Tanya

Lajosmizse felől a Ceglédi úton haladva a Mizsei lovastanya tábla jelzi, hogy közeledtek úticélotok felé. A párszáz méteres földút megtétele után a második kovácsoltvas kapu mögött feltárul egy másik világ. Közel ötvenhektáros területen elterülő, családias hangulatú tanya vár benneteket. Már az első pillanatban kutyák köszöntenek, és ahogy egyre beljebb haladtok, körbevesz benneteket a csend, a zöld friss illata, és a szabadon élő állatok - lovak, kutyák, macskák, csüngőhasú malacok, törpe pónik, csacsik és Pizsi, a bárány - nyugodt hangulata.

Moby Dick Búvárközpont

Moby Dick Búvárközpont

A Moby-Dick Búvárközpont 1995-ben alakult, így az elmúlt 14 év alatt méltán vált az egyik legnépszerűbb és legjelentősebb magyar búváriskolává, melyet a több ezer nálunk végzett hobbybúvár és időközben búvároktatóvá vált kolléga megelégedése igazol. 'Válaszd mélyen is a magas színvonalat' - tartjuk szlogenünknek, hiszen mind a mai napig számunkra a legfontosabb a természet és a tenger tisztelete mellett a nálunk tanuló búvároknak egyéni igényeikhez igazodva minél többet, minél biztonságosabban megmutatni e csodálatos világból! E fantasztikus világ, mely hihetetlenül színes és élmény dús, mely a technika fejlődésének köszönhetően mára már az egyik legkönnyebben megtanulható és legbiztonságosabban művelhető technikai sporttá vált. Búvárközpontunk a kezdőtől a professzionális szintig képez hobbi - sport és technikai búvárokat illetve segítséget nyújtunk az összes búvárkodáshoz szükséges egyéb szolgáltatásokban is!

MSZA-MSZSZ szörftáborok

MSZA-MSZSZ szörftáborok

Olimpiai válogatottak, és minden segítségre elszánt, tapasztalt szörfoktatók. Felszerelés: a Fanatic és a North Sails jóvoltából a legmodernebb tanuló és haladó felszerelések állnak rendelkezésünkre, valamint szörf ruházat, és kiegészítők. A fél-profik számára pedig az egyesület garantál versenyfelszereléseket. A tábor idejére MINDEN FELSZERELÉS BIZTOSÍTOTT! A könnyebb tanulás és nagyobb biztonság érdekében motorcsónak és szakképzett oktatók, edzők állnak rendelkezésre.

Nefelejcs Apartmanház

Nefelejcs Apartmanház

Zala megye aprófalvas települései közt, Kistolmács községben található az új építésű Nefelejcs Fagyizó és Apartmanház, mely egész évben várja a pihenni, kikapcsolódni vágyó turistákat és kirándulókat négy napraforgós apartmanokkal és szállással, valamint sátorozási és étkezési lehetőséggel. Apartmanházunk, mely egyben bababarát is, ideális szállást biztosít komfortosan berendezett apartmanok formájában a Kistolmácson átutazó, vagy hosszabb időt eltöltő családok, párok, baráti társaságok számára.

Oldlake Golf Hotel

Oldlake Golf Hotel

Egy igaz márkanév, a magyar golfban! Aki golfozik, tudja, aki nem, az tudja meg ezúton, hogy Magyarországon a tatai Old Lake Golf &ountry Club szakmailag, turisztikailag és hangulatában is egyaránt, folyamatosan a csúcson van.

Országos Kéktúra

Országos Kéktúra

A hazánkat átszelő "Kék" turistaút bejárását a Budapesti Lokomotív Sport­egyesület természetjáró szakosztálya hirdette meg az 1952. évben. A Vasutas Szakszervezet természetjáró szakbizottsága ezt 1953-ban országos méretűvé tette és kiadta a teljes útvonalat térképvázlat formájában is tartalmazó első füzetet. Az Országos Kéktúra további szervezését és irányítását - a nagy érdeklődésre való tekintettel - 1961-ben vette át a Magyar Természetbarát Szövetség, s így már valamenyi természetjáró szervezet által, sőt egyénileg is teljesíthető túramozgalom lett.

PannonBike-túraútvonalak

PannonBike-túraútvonalak

A B 43-as Familientherme-Radwanderwe út a lutzmannsburgi termálfürdőnél indul, és a gyümölcsösökön keresztül a Rábca folyó mentén vezet (alternatívaként a lutzmannsburgi borfennsíkon keresztül) Strebersdorfba, majd tovább Frankenauba egészen Kleinmutschenig. Magyar oldalon a zsirai kerékpáros és gyalogos átkelőtől egészen az európai hírű Bükfürdőig vezet a kiépített kerékpárút az osztrák családi kerékpárút folytatásaként. A bicikliút végig aszfaltozott, nincs jelentősebb emelkedő szakasza, legmegfelelőbb családi kirándulásokhoz, amely egy Lutzmannsburgban eltöltött üdüléssel kombinálható. Virágzó barackfák, kékfrankos szőlő lugasok, termékeny mezők, hangulatos kápolnák, útszéli keresztek kísérik a kerékpáros útját a Répce menti falvakon át. A vidék harmóniája, nyugalma, az Alpokalja jó levegője segít elfelejtetni a mindennapok fáradságát. A középkori falvak, emberi léptékű kastélyok, testet-lelket pihentető termálfürdők számtalan időtöltési lehetőségek kínálnak az erre járó turistáknak. Sárvárt közúton érjük el, ahol páratlan élményt nyújt a Nádasdy-vár az arborétummal, illetve wellness és rekreációs élményeket kínál a termálfürdő.

Tuti menü