Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Barlangtúra képes leírás - Aktív pihenés, szabadidő.tlap.hu
részletek »

Barlangtúra - Aktív pihenés, szabadidő.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: aktivpihenes.tlap.hu » Barlangtúra
Keresés
Találatok száma - 9 db
Aggteleki Nemzeti Park

Aggteleki Nemzeti Park

Az Aggteleki Nemzeti Park Magyarország páratlan természeti és kultúrtörténeti értékekben gazdag részén, a hajdani Gömör-Tornai-karszt területén fekszik. Hazánk nemzeti parkjai közül az első, melyet elsősorban a földtani természeti értékek, a felszíni formák és a barlangok megóvása érdekében hoztak létre. A felszín alatti természeti értékei, - az Aggteleki- és a Szlovák-karszt barlangjai - 1995-ben felkerültek az UNESCO Világörökség listájára. A természeti értékek mellett számos kulturális látnivaló is található a térségben. A szabadon látogatható értékek mellett a Nemzeti Park Igazgatóság szervezett barlangtúrákat, falusétákat és különféle felszíni - ökológiai, botanikai, zoológiai - túrákat is ajánl vendégei számára az ökoturisztikai bemutató tevékenység kertén belül. Itt található a hucul kisló hazai törzsállománya is, a Jósvafői Hucul Ménes. Ezzel a Magyarország területén hajdanán elterjedt lófajtával, lóháton vagy fogattal lovastúrák keretén belül is bejárható az Nemzeti Park területe. De lehetőség van saját lovat hozni, melynek elhelyezését biztosítani tudja a Nemzeti Park, és vezető segítségével megismerni az Aggteleki-karszt értékeit.

Aktivcsapat.hu

Aktivcsapat.hu

Indoor csapatépítő élmény tréning programok és outdoor csapatépítő élménytréning programok szervezését kínáljuk. Outdoor csapatépítő élménytréning programjainkkal az Ön csapatának is szeretnénk aktív kikapcsolódást, különleges csapatépítő tréning élményeket, extrém csapatépítő kihívásokat teremteni, azért hogy a végrehajtott csapatépítő feladatokon keresztül elősegítsük a vállalaton belüli személyes kapcsolatok, a csapatszellem és a kölcsönös bizalom erősítését. Indoor csapatépítő élményprogramjaink célja, hogy elősegítse a különböző igényekhez kialakított feladatokon keresztül az egyéniségek kibontakozását és a csapatok összekovácsolódását. Az aktív indoor élménytréning programok által, a résztvevők vidám hangulatban, megismerhetik egymás és önmaguk rejtett képességeit, ezáltal a mindennapi munkájukban is könnyebben veszik fel az akadályokat.

Barlangtúra, kirándulás és borkóstoló

Barlangtúra, kirándulás és borkóstoló

Balatonederics közelében, a Keszthelyi-hegység keleti peremén nyílik a fokozottan védett Csodabogyós-barlang, amely Magyarország hetedik leghosszabb barlangja. A 393 méteres tengerszint feletti magasságban, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park fokozottan védett területén nyíló barlang a bejárat mellett is látható szúrós csodabogyó nevű örökzöld cserjéről kapta nevét, amelynek itt találjuk északi elterjedési határát. A barlang 2006 tavaszáig megismert járatainak hossza összesen 5200 m, mélysége -121 m (már most hangsúlyozzuk, hogy a barlangtúrák ennek a hossznak csupán töredékét érintik). Járatai elsősorban tektonikus mozgások során jöttek létre, így túlnyomórészt hasadékfolyosók, termek és aknák jellemzik.

Barlangtúrák a Solymári-ördöglyukban

Barlangtúrák a Solymári-ördöglyukban

A fokozottan védett Solymári-ördöglyuk barlang Budapest közelében található, és az egyik legalkalmasabb barlang arra a célra, hogy a kezdők is biztonságosan kipróbálhassák az igazi, kúszós-mászós barlangászást, eredeti, kiépítetlen környezetben, mindenféle barlangász előképzettség nélkül is. Elsősorban csoportok (családok, barátok, osztályok) jelentkezését várjuk. Túrázókat szakképzett barlangász túravezetők kísérik végig a barlangon, ahol szűk és tágasabb folyosók, majd kisebb termek követik egymást. A járatokban kúszni-mászni kell, a nehezebb helyeken beépített létrák, és kapaszkodókötelek segítik a túrázókat, így bármilyen átlagos fizikumú résztvevő teljesíteni tudja az útvonalat.

Barlangtúrák Budapest alatt

Barlangtúrák Budapest alatt

A Pál-völgyi-Mátyás-hegyi-barlangrendszer Magyarország 2. leghosszabb barlangja. A barlang méretét, keletkezési módját és formakincsét tekintve is különlegesnek mondható. Ez a rejtett világ már nem csak a szakavatott kutatók számára látogatható, hanem olyan természetkedvelő érdeklődők számára is, akiknek nincs barlangász előképzettségük. A barlang bejárása kalandosnak ígérkezik, hiszen a barlangban nincs világítás és kiépítés. Kúszni és mászni kell, fény csak sisaklámpáinkból világít. s.

Csapatépítés a Mecsek-ben

Csapatépítés a Mecsek-ben

Az érdeklődők szervezett formában tekinthetik meg a barlangokat. A túra mindkét barlangban 1,5-2 órát vesz igénybe. A levegő hőmérséklete 8-10 0C. (A járatok a csöpögő és folyó vizek miatt legnagyobbrészt nedvesek, a levegő páratartalma közel 100 %-os.) Egy ilyen barlangtúrán való részvétel nem igényel különösebb felkészültséget. A barlangban sokat kell mászni, és hason csúszni. A túrát a nehezebb szakaszokon vaslétrák teszik egyszerűbbé, ami semmit sem vesz el a barlangjárás varázsából, ugyanakkor a gyorsabb és biztonságosabb közlekedést segíti. A látogatás szakképzett kísérők segítségével történik. A túra minimum 4 fővel indul. A teljes túra időtartama 4-5 óra. A barlangtúra programot ajánljuk minden kihívásra, kalandra vágyó csoportnak. Kiváló lehetőséget nyújt csapatépítésre, a túra résztvevői bátorságukat, ügyességüket, kitartásukat is tesztelhetik. Együtt, segítve egymást haladnak, bizalmat építenek egymás között, és felejthetetlen, közös élményt szereznek. A program önmagában is választható, de a hosszabb a csapatépítő tréningjeinkbe és a kalandtúráinkba is be tudjuk illeszteni.

Csodabogyós-barlang

Csodabogyós-barlang

Balatonederics közelében, a Keszthelyi-hegység keleti peremén nyílik a fokozottan védett Csodabogyós-barlang, amely Magyarország tizedik, a Dunántúlnak pedig hatodik leghosszabb barlangja. A 393 méteres tengerszint feletti magasságban, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park fokozottan védett területén nyíló barlang a bejárat mellett is látható szúrós csodabogyó nevű örökzöld cserjéről kapta nevét, amelynek itt találjuk északi elterjedési határát. A barlang jelenleg ismert járatainak hossza összesen 5200 m, mélysége -121 m (már most hangsúlyozzuk, hogy a barlangtúrák ennek a hossznak csupán töredékét érintik). Járatai elsősorban tektonikus mozgások során jöttek létre, így túlnyomórészt hasadékfolyosók, termek és aknák jellemzik.

Extrém barlangtúra

Extrém barlangtúra

Talán már Ön is járt barlangban: Séta a betonozott úton, elektromos világítás, korlát, jobbra néz: látványosság, balra néz: látványosság... A mi extrém barlangtúráink nem így néznek ki... Vendégeink megtapasztalhatják egy barlang felfedezésének minden izgalmát. Szük átjárók hasonkúszva, hatalmas csarnokok, csillogó, kristálytiszta barlangi tó. Földöntúli formák, akár egy sci-fiben.

Szentgáli-kőlik barlang

Szentgáli-kőlik barlang

Különleges, föld alatti időutazásra hívjuk Önt a Déli-Bakonyba, Szentgál határába. Ha szakvezetésünkkel ellátogat a Szentgáli-kőlikba, nem csupán egy izgalmas kalandtúra résztvevője lesz, de évmilliók változatos földtörténeti eseményeivel, illetve - az egyedülálló régészeti leletanyagnak köszönhetően - a barlangban évezredekkel ezelőtt élt elődeink életének történetével is megismerkedhet.

Tuti menü